Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο

Το καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο είναι μια συνταγή για όλη την οικογένεια με απαλή κρέμα και τραγανό φύλλο.

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το κλωναράκι βανίλιας και τα βάζετε στη φωτιά. Σ’ ένα λεκανάκι ανακατεύετε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά.
  2. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνετε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα αυγών – ζάχαρης και ανακατεύετε.
  3. Αδειάζετε το καινούργιο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Τότε, κατεβάζετε από τη φωτιά και την αδειάζετε σ’ ένα καθαρό σκεύος. Σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα.
  5. Όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήετε, αφαιρείτε τη βανίλια και τη μαλακώνετε μ’ ένα σύρμα ή στον κάδο του μίξερ, για να αποκτήσει λεία υφή.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  7. Απλώνετε σ’ ένα ταψί 30×40 εκ. τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνετε την κρέμα πάνω στα φύλλα.
  8. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά.
  9. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Tip: Για να μη πανιάσουν τα φύλλα από το βούτυρο προτείνουμε να τα ραντίσετε με το βούτυρο κι όχι να τα αλείψετε απευθείας με το πινέλο.

Συνταγή για γαλακτομπούρεκο εύκολη

πηγή

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend